Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

Zie omschrijving

WOK herstel scooter

"WOK staat voor wachten op keuren. Deze melding wordt afgegeven aan het rdw door politie of justitie na dat een voertuig niet meer geschikt is verklaard voor de openbare weg."

Wok status

Per juli 2014 wordt op elke scooter of bromfiets die opgevoerd is een WOK status (wachten op keuren -> kentekenbewijs wordt ingenomen) uitgegeven. De constructie snelheid van een snorfiets mag maximaal 25 km/u bedragen. In de wet is opgenomen dat hierop een tolerantie van 4 km/u wordt toegestaan voor fabrikanten. Dit betekent dat de overheid en de politie een snorfiets die een constructiesnelheid heeft van 30 km/u of hoger als ‘opgevoerd’ beschouwt.

 

De politie beschouwt een snorfiets als opgevoerd wanneer de toegestane 25 km/u + 4 km/u overschreden wordt.  Wanneer de scooter dus en snelheid haalt van 30 km/u of meer. Voor nu is de voornaamste manier om dit te meten met de rollenbank. Hierop is een meetcorrectie van 5 km/u van toepassing.  

Wok herstel

Wanneer een berijder geconfronteerd wordt met een rollenbanktest waaruit blijkt dat de maximale constructiesnelheid (29 km/u na rollenbank correctie) wordt overtreden, krijgt hij niet alleen een boete, maar is tevens niet meer toegestaan om met het voertuig te rijden op de openbare weg. Voordat de WOK status do0or het RDW kan worden opgeheven moet de scooter eerst worden aangepast en worden gekeurd door het RDW (ca. €75,-). De kosten voor het aanpassen verschilt per scooter of bromfiets neem hiervoor contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom ?

Antwoord: heeft een antwoord

Vraag: Waarom ?

Antwoord: heeft een antwoord

Vraag: Waarom ?

Antwoord: heeft een antwoord

Wilt u nog meer weten over de wok status:

 www.rdw.nl