Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

Vanaf €70 incl montage

Nieuwe scooter band

"Wij hebben 90% van alle gangbare scooterband maten opvoorraad"

Zonder afspraak

Bij Qualitymotors kunt u zonder afspraak langskomen om uw scooterband te laten vervangen!

Nieuwe scooterband

Bij Qualitymotors kunt u 7 dagen per week terecht om uw scooterband te laten vervangen. De gemiddelde prijs voor het vervangen van uw band door een nieuwe scooterband (zomer) is c.q €70 ALL in. Wilt u een specifiek merk of een ALL-season/Winterband, dan is het verstandig eerst met ons te bellen en eventueel een afspraak te maken.

Wat is het verschil tussen een zomerbanden, regenbanden en winterbanden?

Zomerbanden = regenbanden: 
De termen zomerbanden en regenbanden verwijzen eigenlijk naar hetzelfde soort banden. Het belangrijkste kenmerk van zomerbanden is namelijk dat ze ideale rij- en remprestaties leveren in alle seizoenen zowel op een droog als op een nat wegdek en dat bij temperaturen boven het vriespunt.

Zomerbanden vs winterbanden:
Het grootste verschil tussen een zomerband en een winterband is het loopvlak van de band. In tegenstelling tot een winterband heeft een zomerband geen uiteenlopende inkepingen in het loopvlak. Het profiel van een winterband is meestal grover.

Veelgestelde vragen

Vraag: Hoeveel kilometer kan gemiddeld met een scooterband rijden?

Antwoord: Als u uw banden netjes op spanning houd dan kunt u er 15.000 kilometer mee rijden.

Vraag: Ik heb het gevoel dat mijn scooterband sneller dan normaal slijt, hoe kan dit?

Antwoord: Dit ligt meestal aan de banden spanning, elke scooterband heeft een andere spanning nodig. Ook als u maar eventjes op een band met een te lage spanning gereden heeft is de band intern waarschijnlijk al ernstig beschadigd

Vraag: Wat doet een winterband en waarom is het in bepaalde weersomstandigheden beter dan een zomerband?

Antwoord: Een winterband is een band die speciaal is ontworpen voor het rijden in koude condities en op sneeuw. Fabrikanten maken een winterband door het gebruik van zachter rubber en een speciaal profiel. Winterbanden hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel.