Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

Prijs: Zie hier onder

Remblokken & schijven

scooter vervangen

"In het belang van uw veiligheid adviseren wij u tijdig uw remsyteem te laten controleren!"

Remblokken

Remblokken zijn metalen platen waarop frictiemateriaal of voeringsmateriaal verlijmd is. De remblokken worden op de plaats gehouden door het remzadel en ingedrukt door de remzuiger(s). Vaak zijn de blokken en de dikte van de remblokken door de velg heen te zien.  

Remschijven

Remschijven zorgen ervoor dat een voertuig in vaart vermindert en uiteindelijk tot stilstand komt. Door het indrukken van het rempedaal of in knijpen van de remhendel verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. De zuiger oefent vervolgens druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. De druk plant zich voor naar een wielremcilinder vervolgens drukken daarin de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

Remkabels

Een goede remwerking van de remkabels is van noodzakelijk belang. Door gebruik, wrijving, rek en overmatig bochten werk, kan de effectiviteit van de kabel aanzienlijk afnemen. Bovendien is een plotselinge breuk van de remkabel natuurlijk levensgevaarlijk.  

Remklauwen

Zorgt ervoor dat de remdruk gelijkmatig wordt verspreid over de remblokken waardoor u een vloeiende maar stevige remkracht heeft en u vloeiend en veilig tot stilstand kunt komen.

Vanaf

 €50,-

Vanaf

 €75,-

Vanaf

 €15,-

Vanaf

 €60,-

Scooter remklauw vervangen

Vraag: Om de hoeveel kilometer moeten de remblokken van mijn scooter vervangen worden?

Antwoord: De remblokken van een scooter kunnen het beste elke 7.500km vervangen worden!

Vraag: Wat gebeurt er als mijn remschijven krom zijn?

Antwoord: Als uw remschijven krom zijn gaan uw remblokken 2x tot 3x zo snel op. Verder neemt uw remkracht af en dit kan een risco voor uw veiligheid betekenen!

Vraag: Moeten als de remblokken gedaan worden ook altijd de remblokken ook vervangen worden?

Antwoord: Als uw remblokken tijdig vervangen worden voordat ze helemaal op zijn, dan kunt u ongeveer 30.000km rijden met uw schijven als u telaat bent of geweest bent dan zal het eerder om de 10.000 moeten gebeuren.

Hier vind u meer informatie over de werking van remblokken en schijven:

 www.autoweetjes.com