Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

zie omschrijving

ONTSTEKING SCOOTER

"Een van de belangrijkste onderdelen van het ontstekingssysteem van een verbrandingsmotor met benzine of gas als brandstof is de bougie (Letterlijk: kaars) of ontstekingskaars."

Bougie

De bougie is een cruciaal onderdeel van de motor en produceert een vonk die de ontbranding in de cilinder van het lucht/brandstofmengsel veroorzaakt.

Vanaf

€5,99

CDI

Scooters zijn tegenwoordig vrijwel altijd uitgerust met een 12v elektrische installatie, van energie voorzien door een directe op de krukas gemonteerde wisselstroom dynamo. De dynamo wekt wisselstroom op eb wordt elektronisch gelijkgericht en bedient dan de verdere installatie (laadstroom voor onder andere, verlichting, accu enzovoort.) De CDI regelt vervolgens de ontsteking elektronisch, (wat staat voor capactive discharge ignition) in combinatie met de bobine.  

Vanaf

Bobine

€29,99

De bobine heeft de functie van het omzetten van een lage spanning in een hoge piekspanning. De bobine heeft wikkelingen, een primaire en een secundaire. Bij de primaire wikkeling is het een aantal wikkelingen klein. Bij de primaire wikkeling is het aantal wikkelingen klein en de draaddiameter groot.
Bij de secundaire wikkeling is het precies andersom. Het aantal wikkelingen is groot en de draaddiameter klein (bijv. 0,05 mm). De verhouding tussen die aantallen wikkelingen bepaalt in grote mate de verhouding tussen ingaande en uitgaande spanning.

Deze spanning kan met name bij moderne systemen enorm hoog oplopen. Aan de secundaire wikkeling zit de bougiekabel met de bougiedop, waaraan deze spanning wordt afgegeven.  

Stator

Scooter CDI & onderhoud
Scooter stator

De stator is het stilstaand gedeelte van een motor of generator. De stator is samengesteld uit een weekijzeren kern, met daaromheen de wikkelingen 

Vanaf

€29,99

Wilt u nog meer weten over de werking van de ontsteking kijk dan op:

 www.Scooterhulp.com

Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom moet de bougie vervangen worden?

Antwoord: De bougie rond-af en brand als het ware op, hierdoor kan de cilinder overslaan en/of kunt stotteren of vermogensverlies ervaren.

Vraag: Wat is een stator nou eigenlijk?

Antwoord: De stator is het stilstaand gedeelte van een elektromotor of generator. De stator is samengesteld uit een weekijzeren kern, met daaromheen de wikkelingen voor het opwekken van het magnetisch veld. De weekijzeren kern bestaat uit geperforeerde zacht ijzeren plaatjes die ten opzichte van elkaar geïsoleerd zijn.