Bel-ons-0756415454

              We are happy to help you   

              075 - 641 54 54

075 641 54 54

€100

VAN 15-08-2021 TOT EN MET 22-08-2021 ZIJN WE GESLOTEN. OP MAANDAG DE 23E STAAN WE WEER VOOR U KLAAR.

Schadetaxatie

Heeft u scooter schade opgelopen die waarschijnlijk vergoed gaat worden door de verzekeringsmaatschappij, omdat u verzekerd bent voor de opgelopen schade of omdat de andere partij schuldig is. Dan zal de scooter getaxeerd moeten worden door een garage/scooterbedrijf.

Het taxatierapport moet u vervolgens opsturen naar de verzekeringsmaatschappij. Mocht de schade boven de afhandelingsnorm komen, ongeveer circa 400 a 500 euro, dan stuurt de verzekeringsmaatschappij een onafhankelijke schade-expert langs om de schade individueel te beoordelen.
Een garagebedrijf/scooterbedrijf zal op uw verzoek een taxatie rapport maken, hiervoor worden kosten in rekening gebracht, dit is meestal een percentage van het schadebedrag of een uurtarief.

Afhandeling

Na het beoordelen van de schade en het maken van het taxatierapport krijgt u een aantal mogelijkheden voorgesteld;


  • U geeft akkoord voor de schade herstel
  • De scooter is herstelbaar of total loss (Economisch of technisch)In het geval dat de scooter technisch total loss is het niet meer verstandig om de scooter op te knappen. U krijgt de dagwaarde uitgekeerd. In het geval dat de scooter economisch total loss verklaard wordt, worden er een aantal bedragen op en afgetrokken. Eer wordt gekeken naar de huidige dag waarde van de scooter; de waarde die de scooter had voordat de schade gemaakt was en herstel bedrag. U houdt rekening met dat de verzekering er altijd op uit is om zo min mogelijk uit te keren.


Wanneer het verschil tussen de waarde van de scooter en de gemaakte schade (dagwaarde) minder is dan het bedrag dat voor het schadeherstel is berekend dan gaat de scooter hoog waarschijnlijk economisch total loss.


Het komt wel eens voor dat de scooter niet in uw bezit mag blijven, maar dient opgekocht te worden door een opkoper. In dit geval krijgt u wel het bedrag gestort op uw bankrekening maar voor ditzelfde bedrag koopt u niet zomaar dezelfde scooter terug.  

U heeft schade opgelopen?

  • De scooter is omgevallen
  • U bent betrokken geraakt in een ongeval
  • Uw scooter heeft schade opgelopen tijdens een diefstal poging

Verzekering

U kunt uw scooter verzekeren tegen schade. Zoals u weet moet u minimaal WA verzekerd zijn zodat de schade de schade die veroorzaakt is bij een ongeval bij een weggebruiker gedekt is.


De schade aan uw voertuig kan ook verzekerd worden door een WA+ of een WA Casco dekking te nemen. WA+ dekt de verzekering wordt meestal alleen storm of diefstal schade gedekt. Een WA Casco verzekering dekt: storm, diefstal en schade aan de scooter die veroorzaakt is door een ongeluk waarbij u de schuldige bent.


Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden, lees deze voorwaarden goed door voor het beslissen welke verzekering u afsluit.

Herstel of total loss

Mocht de scooter akkoord krijgen voor schadeherstel dan maakt u een afspraak met ons voor herstel.


Is de scooter total loss verklaard dan zal de scooter door de opkoper bij ons opgehaald worden. Het opkoopbedrag wordt dan vaak contant betaald aan ons. Om het ophalen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen dient u het kenteken deel 1a, 1b en deel 2 bij ons achter te laten. De opkoper maakt voor u een vrijwaring.

Aankondiging: Geachte klant I.V.B met verbouwingswerkzaamheden zijn we van 31-05-2021 T/M 06-05-2021 GESLOTEN.

Vraag: Waarom moet ik €75 betalen voor een schade taxatie als ik mijn scooter laat repararen bij qualitymotors?

Antwoord: Omdat de verzekering u op uw eigen rekening uitbetaald en dit soms wel meer dan 3 maanden kan duren, zien mensen vaak af van de reparatie om te voorkomen dat wij ons werk uitvoeren voor niets rekenen wij preventief €75 voor de taxatie kosten. Deze kosten worden weer verrekend met de reparatie kosten als u de scooter weer laat repareren.