Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

€ n.o.t.k

SCOOTER TRANSMISSIE ONDERHOUD

"De rollen zorgen ervoor dat de motor precies op een bepaald toerental blijft draaien totdat hij aan de top is, de V-snaar verzorgt de overbreng. Vierkanten rollen of een versleten snaar zorgt dus voor veel vermogen verlies en daarom ook meer verbruik!"

V-Snaar of aandrijfriem vervangen

Een V-snaar wordt meestal vervangen omdat deze versleten is. U kunt dat zien omdat deze dan gaat afrafelen of wanneer hij begint door te slippen. De V-snaar wordt ook altijd vervangen bij een grote beurt maar het is ook aan te raden om de v-snaar te vervangen bij een kleine beurt.

Richtprijs:

Transmissie rollen vervangen

€50,-

In de variokoppeling zitten rollen die door de naar buiten slingerende kracht (centrifugaalkracht) naar buiten geslingerd worden. Hierbij rollen zij door de geleiders (een schuin lopende baan) en verplaatsen zo de beweegbare schijf. Door deze constructie moet je bij controle op een aantal punten letten:


  • Zijn de rollen van het juiste gewicht?

  • T zware rollen worden te langzaam naar buiten geslingerd.

  • Te lichte rollen worden te snel naar buiten geslingerd.

Richtprijs:

Variateur

€27,50

De Variateur (Vario) heeft als taak de motor op een constant toerental te laten draaien, dit gebeurt dankzij de rolletjes, die tijdens het optrekken naar buiten rollen, dit is dus als het ware de versnelling van je scooter. Wordt de diameter van de V-snaar bij de vario groter, en bij de koppeling juist kleiner.

Zo benut je dus het vermogen van je motor het best. Maar de motor blijft op het zelfde aantal toeren draaien, dus moet er wel wat veranderen wil je een hogere snelheid krijgen.   

Vario- bus & ring

De vario- bus/ring is een klein ringetje/busje die er voor zorgt dat de v-snaar niet naar een hogere versnelling kan klimmen waardoor je begrensd of beperkt in snelheid blijft.

Richtprijs:

€30,-

Richtprijs:

€75,-

Veelgestelde vragen

Vraag: Wat doet de V-snaar van een scooter eigenlijk?

Antwoord: De v-snaar of ook wel een tandriem genoemd en is voor de overbrenging van energie van de motor naar het achterwiel. De scooter is continue variabel en heeft daarom geen vaste versnelling.

Vraag: Wat gebeurt er als de v-snaar van de scooter knapt?

Antwoord: Gelukkig is het niet zo erg als het knappen van een distributieriem bij een auto, het is wel heel vervelende voor de monteur de riem laat een behoorlijke rommel in het blok achter dat eerst opgeruimd moet worden. U kunt ook niet verder rijden totdat de riem vervangen is.

Vraag: Wat doen de vario-rollen oftewel de transmissie rollen eigenlijk?

Antwoord: Het gewicht van de variorollen bepaalt de optrek snelheid en het stationair draaien van de scooter.

Vraag: Wat gebeurt er als de variorollen vierkant zijn?

Antwoord: Als de vario-rollen vierkant worden zal de scooter heel langzaam optrekken en onregelmatig stationair lopen.

Hier vind u meer informatie over de werking van vario en zijn onderdelen:

www.scooterhulp.com