Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

€75,-*

Kleine onderhoudsbeurt scooter

"Regelmatig uw olie(-peil) controleren en verversen vergroot
aanzienlijk de levensduur van uw scooter. Doe tijdig uw onderhoudsbeurten!"

Kleine onderhoudsbeurt scooter

Een onderhoudsbeurt voor scooters of brommers wordt uw scooter volledig nagelopen op mogelijke defecten en slijtage delen die aan het eind van hun levensduur komen! Voor de meeste scooters of brommers word het aangeraden om ongeveer rond de tweeduizend kilometer en noodzakelijk rond de drieduizend kilometer een onderhoudsbeurt uittevoeren!

Wat vervangen/controleren wij?

  • Olie verversen/vervangen

  • Reinigen en afstellen van de carburateur

  • Bougie vervangen

  • Kwaliteit van de banden (Profiel & bijv: droogte)

  • Controle Remsysteem & blokken

  • Controle Luchtfilter(-huis) & Reinigen

  • Controle van de bandenspanning

  • Controle electra & verlichting

Olie verversen

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van uw motor. Bewegende delen slijten minder snel, de motor van uw scooter blijft soepel lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft. Denk aan verbrandingsresten, maar bijvoorbeeld ook aan metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien.


Door deze ‘stofzuigerfunctie’ neemt de zuiverheid van de motorolie af. De zogeheten ‘viscositeit’ loopt terug, ofwel de ‘dikte’ van de motorolie die bepalend is voor de kwaliteit van de smering. Uw scooter gaat er minder soepel door lopen vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kunt vermijden door tijdig de motorolie te verversen. 

Reinigen/afstellen carburateur 

Een goede afstelling is belangrijk voor de motorprestatie en duurzaamheid van het motorblok.

Kymco Wormer
Yamaha Wormer
Piaggio Wormer
Castrol olie scooters Wormer
NGK bougies Wormer

Bougie vervangen

De bougie is een cruciaal onderdeel van de motor en produceert een vonk die de ontbranding in de cilinder van het lucht/brandstofmengsel veroorzaakt.

Analyse banden; profiel, droogte & spanning

Om een goede grip in droog en in nat weer te hebben is het belangrijk dat de band van uw scooter voldoende profiel heeft. Om de levensduur van een band optimaal te benutten is het van belang dat scooterbanden altijd voldoende opgepompt zijn. Verder is het voor uw veiligheid belangrijk dat de banden geen droogte scheuren bevatten of andere ouderdom symptomen.

Nalopen & controleren verlichting.

Newfren Wormer

Lichten doe je in de eerste plaats aan om beter gezien te worden. In de tweede plaats doe je de lichten aan om zelf beter te kunnen zien. Het is van groot belang dat andere weggebruikers jou tijdig kunnen zien. Zorg er daarom voor dat de verlichting niet defect is, goed staat afgesteld en dat de lampen schoon zijn. Je verlichting moet 's nachts en overdag, als het zicht ernstig wordt belemmerd, aan zijn.

Analyse Remsysteem; Blokken & schijven.

Analyse luchtfilter en reiniging filter & huis.

Als het luchtfilter ernstig vervuild is of zelfs verstopt raakt, heeft dat invloed op de verhouding brandstof/lucht die de motor in gaat. De motor zal minder presteren en zelfs onregelmatig gaan lopen, het brandstofverbruik zal toenemen. Kortom: hoog tijd om het luchtfilter te vervangen!

Bij remschijven wordt het remeffect bereikt doordat remblokken tegen de remschijf worden geperst. Het remblok is aan de remschoen geplakt. De remschijf is op de wielnaaf gemonteerd.


Als de chauffeur remt, dan bewegen de remschoenen met remblokken in de richting van de remschijf en ze persen het. De kinetische energie wordt tot functionele energie verwerkt. Dit leidt tot een vertraging van de auto. Remblokken worden gesleten, dus ze moeten regelmatig vervangen worden. Remschoenen bestaan uit een metalen base, wrijvingsmateriaal en soms ook geluidsisolatie.

Veelgestelde vragen

Vraag: Om de hoeveel kilometer is het verstandig om een kleine beurt voor mijn scooter uit te voeren?

Antwoord: Wij adviseren minimaal 1x per 3.000 gereden kilometers een kleine onderhoudsbeurt uit te voeren!

Vraag: Wat gebeurt er allemaal tijdens de kleine onderhoudsbeurt?

Antwoord: Tijdens de kleine onderhoudsbeurt verversen wij als eerste de motorolie en vervangen de bougie van de scooter, verder lopen we de gehele scooter na op veiligheid en de levensduur van de onderdelen.