Bel-ons-0756415454

                                   Wij helpen u graag:

                                           075 -641 54 

075 641 54 54

€25 - €50

Accu scooter

"Een probleem dat ontstaat bij lege accu is het niet of slecht starten van de scooter. Een vervelende situatie, zeker als je geen kampioen in kickstarten bent. "

Hoe lang gaat een scooter accu mee?

En dat is lastig te zeggen. Soms gaat een accu een jaar mee, soms 3 jaar en een andere keer 6 maanden. Een probleem dat ontstaat bij lege accu is het niet of slecht starten van de scooter. Een vervelende situatie, zeker als je geen kampioen in kickstarten bent. Een accu heeft bij ons een garantie van een maand. Dus niet de gebruikelijke 24 maanden. Dit heeft te maken met twee variabelen: bijladen en het weer.

De levensduur van een accu wordt bepaald door

Spiracell accu bestellen bij kymcodokter.nl

Wilt u een nieuwe accu voor uw scooter bestellen?

 www.kymcodokter.com

Wordt de accu vaak bij geladen? Bijladen gebeurt door simpelweg te rijden. Hoe meer er gereden wordt des te vaker de accu door de ontsteking wordt bij geladen waardoor de accu en de stroom die deze levert op peil blijft. Als een accu niet vaak wordt bij geladen verliest deze langzaam maar zeker zijn kracht. Als een accu eenmaal zijn kracht verloren heeft kan deze via een acculader weer terug gebracht worden naar een hoger niveau maar echt goed wordt het niet meer. Vaak na het opladen valt de accu weer terug naar de oude situatie.

Een situatie die nog wel eens voorkomt dat een scooter per jaar 300 tot 500 kilometer rijdt, zeer weinig. De scooter is dan nog in nieuw-staat alleen is de accu dus in een jaar zeer weinig bij geladen en begint dan steeds minder te worden. Na een jaar kan deze helemaal op zijn.

Het weer! Accu's hebben zeer te lijden onder koud weer. Als de temperatuur onder de 5 graden komt zal een accu minder presteren. Het lastige is dat een scooter in deze weersomstandigheden niet gebruikt wordt waardoor er ook minder wordt bij geladen en zo 'dubbel' zijn kracht verliest. Het lastige van kou is dat de ene accu zich er beter onder houdt dan de andere.

De oplossing: haal de accu los als je weinig tot niet met je scooter gaat rijden en zet de accu eventueel binnen. Dit voorkomt dat de accu stroom kan verliezen. Het loshalen van de accu-polen is simpel en kost weinig tijd. Als je begeleiding wilt met los halen van de accupolen geef ons dan een belletje, het is zo gepiept en we geven je graag de info.

Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom ?

Antwoord: heeft een antwoord

Vraag: Waarom ?

Antwoord: heeft een antwoord